Categorieën
Jolanda Muziek Muziek & dementie Muziek & vakantie Muziek & verenigingen Muziek & zorg

Zomaar een week uit mijn muzikale leven…

Een hele fijne muzikale week heb ik achter de rug; 7 optredens in 6 dagen en allemaal even gezellig! Ik begon met een kleinschalig optreden voor mensen met dementie voor de RSZK. De stemming zat er meteen in en er werd volop meegezongen. Mijn attributen werden niet alleen door de bewoners bewonderd  maar lokten ook de nodige reacties uit van aanwezige familieleden. Omdat de dame naast bij slechtziend was mocht zij er natuurlijk ook uitgebreid aan voelen! Daarna meteen door naar Eindhoven om een aspergediner muzikaal op te luisteren. Dit vind ik ook al zulke fijne optredens; heerlijk achtergrondmuziek spelen en tussen de gangen door gas erop om de sfeer extra te verhogen. De koks van Vitalis De Horst/Kronenhoef hadden geweldig gekookt, dat is dan weer het geluk van een muzikant; ik heb heerlijk mee gegeten. Daags erna mocht ik voor de 2e maal een vakantie optreden verzorgen voor de Rivas Zorggroep. Ditmaal ging de reis naar groepsaccomedatie Bij Ons in Haren. Wat een prachtige locatie is dat zeg; vanaf de lange oprijlaan valt de rust al over je heen! Op donderdag was er een herinneringsbijeenkomst van Dela, dit keer in Eindhoven. Daarvoor begeleid ik zangeres Iris Jansen op de piano/vleugel, naar gelang aanwezig is. Het zijn hele bijzondere optredens, zeker door de prachtige teksten die Iris zelf schrijft! Vrijdag weer naar Zonnehof in Tilburg; dat wás me toch een feest; 15 mensen met dementie in een kring om me heen, anderhalf uur aan mijn lippen hangend. Tijdens het roeien waren verschillende dames zelfs zó fanatiek dat zij bijna de stoel af roeiden, haha. Terwijl op zaterdagavond op het verjaardagsfeest van Gerard de dánsvloer vol zat met roeiende jeugd. Dat is natuurlijk ook veiliger als de drank in de man is.:-) Het is sowieso leuk als er jonger publiek binnen is want dan kan ikzelf ook een keer de dansvloer op terwijl ik Uptown Funk zing; Heerlijk nummer!! Gisteravond was ik in Hotel de Postelhoef waar ik regelmatig vakantieoptredens verzorg. Ik was benieuwd of de mensen naar de zaal zouden komen met deze tropische temperaturen maar het was volle bak. En érg gezellig met fantastisch publiek! Vandaag een dagje vrij (nou ja, kantoorwerk dan) en dan morgenvroeg nieuwe, zonnige foto’s laten maken voor promotiemateriaal. Daarna door naar Boerderij Natuurlijk. Ik denk dat we op deze fantastische locatie in Lage Mierde weer heerlijk buiten zullen gaan staan! Net zoals op onderstaande foto, van dezelfde vakantiegroep uit Hardinxveld-Giessendam, van enkele jaren geleden…

Op Boerderij Natuurlijk
Op Boerderij Natuurlijk