Categorieën
Geen categorie

Ik heb de blues…..

Het was een stralende zaterdag vandaag. Maar voor mijn gevoel is het de hele dag al Blue Monday. En ik zou het liefste in een hoekje van de bank onder een dekentje kruipen maar ga er op uit met mijn hond! Omdat ik weet dat dat ons allebei goed zal doen. Het doet niets af aan mijn stemming…Want het is stil. Heel stil. En er is niks mis met stilte op zijn tijd, het is er zelfs het jaargetijde voor. Maar ik wil reuring, al was het maar telefonisch of per mail. Zodat mijn agenda zich gaat vullen. Want al vertrouw ik erop dat ook deze periode weer over zal gaan, hij duurt nu toch al wel erg lang…

Het afgelopen jaar was voor mij, net als voor veel andere mensen, best een zwaar jaar. Al mag ik niet klagen want ikzelf en mijn naasten werden gelukkig niet ziek. En privé heb ik alleen maar een hond en kat te onderhouden. Dus ik tel mijn zegeningen en reken me rijk. En ondanks alle beperkende maatregelingen heb ik toch nog redelijk veel mensen blij kunnen maken.

Daarbij weet ik heus wel dat we met zijn allen nog steeds in een lockdown zitten. En dat de activiteitenmedewerkers deze periode altijd erg druk zijn met het opstarten van een nieuw jaar. En dat ik mezelf eigenlijk gewoon ook eens beter over zou kunnen geven aan die stilte.

Maar dan zie ik berichten voorbij komen dat de mentale gezondheid en het welzijn van ouderen sterk achteruit gaan door de Corona maatregelen. En denk ik, potverdorie; hier kan ik zoveel in betekenen. Alleen moet ik het wel mogen….Dus voldoe ik aan verzoekjes om enkel instrumentaal op te treden. Heb, nadat ik op een locatie achter een levensgroot spatscherm heb staan zingen, zelf een mobiel spatscherm aangeschaft. Heb een kerstspecial opgenomen en online aangeboden. Allemaal om mee te bewegen, mensen afleiding te bezorgen en zelf zichtbaar te blijven.

Nu ben ik van plan om te gaan live-streamen. En kreeg al te horen; ja, maar we hebben jou toch liever in het echt in huis.. .Op zo’n moment zakt de moed me in de schoenen. Want ja; dat wil ik zelf ook het liefst! Maar we zitten nu eenmaal in een tijd waarin dat niet overal mogelijk is! En daarom ga ik mezelf bij mijn kladden pakken, een schop onder mijn kont geven en het toch doen! Omdat ik weet dat ik, zelfs dwars door het scherm heen, heel veel positiviteit bij de mensen kan brengen!

Dus heb ik een camera aangeschaft, gezorgd voor een mooie achtergrond en ben me ondertussen aan het verdiepen in het hoe en wat. Want dit is niet alleen voor veel klanten nieuw maar ook voor mij. En dan stream ik gewoon lekker op Blue Monday voor de eerste keer live! En ga vanavond vroeg naar bed; dan ziet de wereld er morgen beslist weer anders uit:-)