Categorieën
Geen categorie

Contact zonder fysieke aanraking…

Als ik optreed speel en zing ik niet alleen, ik maak tijdens de nummers die ik opgenomen heb graag fysiek contact met mijn publiek. Vaak worden mensen die in een zorgcentrum wonen vooral aangeraakt tijdens verzorgingsmomenten. Terwijl aanraken een eerste levensbehoefte is. Even een arm om iemand heen, een hand op een schouder of een gezicht vastpakken maakt net dat verschil. Daarbij, anders kan men net zo goed een cd of Spotify opzetten toch? Ook tijdens mijn laatste lied zorg ik ervoor dat ik iedereen de hand schud, zodat hij/zij het gevoel heeft ertoe te doen!

Dit is de manier van optreden zoals ik het normaal doe. Maar zoals het sinds het begin van de Corona tijd dus niet meer mag. In mijn lied ‘Samen met jou’ zing ik erover hoe erg ik dit vind omdat ik altijd de verbinding zoek! Dit doe ik vanuit mijn hart en ziel en dat wordt gevoeld. Je kunt van alles leren maar als dit gemaakt is krijg je dat nooit voor elkaar. En wat ik altijd weer speciaal vind; aan het einde van al mijn optredens lijkt iedereen familie van elkaar te zijn; dat is dus die verbinding die dan ontstaat. Heerlijk!

Gelukkig krijg ik het vanaf anderhalve meter ook voor elkaar om mijn liefde over te brengen op de mensen; de blikken die ik terugkrijg zijn onbetaalbaar! Ze zorgen ervoor dat ik dit werk wil blijven doen ook al is het nu anders dan voorheen. Als ik naar die stralende gezichten kijk weet ik dat ik niets beter kan doen dan wat ik doe; mensen blij maken. En ik vertrouw erop dat de tijd van aanraken weer terug gaat komen. Want ondanks dat niet álles vroeger beter was, was dat het zeker wel…